Het consortium SKIFF (Skills for Future Farmers) heeft een onlinecursus over biobased economy ontwikkeld. De cursus is in concept en zonder kosten beschikbaar. Na afronding van een module ontvangt een deelnemer een certificaat.

Toekomstige boeren en landbouwprofessionals worden geconfronteerd met grote uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van het concurrentievermogen, de ontwikkeling richting een ‘groene’ duurzame economie en de noodzakelijke toename van de landbouwproductiviteit.

Het consortium SKIFF (Skills for Future Farmers) werkt samen met partners uit Griekenland, Nederland, Litouwen en Turkije. De organisatie wil een duurzaam, meertalig online opleidingsprogramma rondom deze thema’s ontwikkelen. Zo ontwikkelt het consortium online modules voor de volgende 6 thema’s:

  • Biologische landbouw,
  • Plattelandsontwikkeling,
  • Landbouwmarkten,
  • Landbouwbeheer,
  • Biobased economy,
  • ICT in landbouw.

De cursus biobased economy is te raadplegen via de website van SKIFF